SERHEDO (Kürtçe Hip Hop) SEÇKİSİ - DİNLE

1984 yılında İsveç’in başkenti Stocholm’de dünyaya gelen Serhado, aslen Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Halax köyündendir. Ailesi 1970 yılından beri İsveç’te yaşamakta olan sanatçı küçük yaşta babasını kaybetmiştir.
6-7 yaşlarında hip hop müziği dinlemeye başlayan Serhado, Kris Kros adlı hip hop grubu ile tanışır. 13 yaşında hip hop müzik söylemeye karar verir. Başlangıçta Kürtçe söylemeyi başaramayacağından korkarak İsveç’çe söyler, ancak daha sonra kendi ana dilinde şarkı sözleri söyleyip yazmaya başlar.
Serhado: “şarkı sözlerim gönlümden ve aklımdan geçenleri ifade ediyor. Bunlar Aşk, yaşam ve mücadele içerikli sözlerdir” diyor. Sanatçının ilk albümü olan “Xewna Jiyan” adlı albümü Mart 2007 tarihinde çıktı.
DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
Albümdeki şarkıların tümünün sözleri Serhado’ya ait. Ancak ara sözlerinde tanınmış Kürt sanatçılardan Xero Abbas, Beytocan ve Hesen Şerif kendi şarkılarıyla kendisine düet yapmışlar.
Dünyaca ünlü Kürt klasik müziğinin usta ismi M. Şexo’nun “Keçen Kurdan” adlı şarkısını hip hop ile ustaca harmanlamış. Ayrıca “Lo Dilo” adlı şarkının sözlerini Brader ile birlikte yazmış.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder