Cennetin Çocukları (Children of Heaven) - İZLE

IMDB Puanı 8.1/10 "Bu Filmi Tavsiye Ediyoruz.."
Yapım:1997 İran
Tür:Aile, Dram, Komedi
Yönetmen:Majid Majidi
Senaryo:Majid Majidi
Senaryo (Kitap):Salman Rushdie
Yapımcı:Mohammad Esfandiari, Amir Esfandiari
Süre:89 dk.
Oyuncular
Mohammad Amir Naji, Bahare Seddiqi, Behzad Rafi, Mohammad-hasan Hosseinian, Masume Dair, Kamal Mirkarimi, Fereshte Sarabandi, Onlineizleyin.blogspot.com, Amir Farrokh Hashemian Filmleri, Dariush Mokhtari, Nafise Jafar-mohammadi
Filmin Konusu
Zohre ve Ali, İran’daki fakir bir ailede yetişen kardeşlerdir. Günün birinde Zohre, sahip olduğu tek ayakkabısını abisi Ali’nin unutkanlığı yüzünden kaybeder. Okula gidemeyen ve ayakkabısı için üzülmekten başka çaresi olmayan Zohre bu durumu ailesine anlatamaz. Çözüm ise yine abisi Ali’den gelir. Ali kendi ayakkabısını, dahice bir yöntem uygulayarak kardeşi ile gün içinde paylaşmanın bir formülünü bulacaktır.
Ortadoğu topraklarında yaşanan gerçek dramların içinden gelen bu film, yokluk içinde küçük şeylerle mutlu olmayı başaran iki küçük insanın hikayesini anlatıyor. Oldukça etkileyici ve imkanlarımızı sorgulamaya iten film 1999 yılında Oscar Ödülüne aday olarak gösterildi. Farklı yerlerden toplamda da 10 adet ödül kazanmış olan bir yapım..iyi seyirler diliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder