Hapishane yeri cehenneme döndü 358 MAHKUM HAYATINI KAYBETTİ

Honduras'ta kapasitesinin çok üstünde tutuklunun bulunduğu bir cezaevinde çıkan yangın sonucu sadece yarım saat içinde 358 kişi öldü. Yangının nedeni isyan ya da elektrik arızası.
Orta Amerika ülkesi Honduras'ın Comayagua kentindeki bir cezaevinde çıkan yangın sonucu 358 mahkûm yaşamını yitirdi. Başkent Tegucigalpa'nın 140 kilometre kuzeyinde yer alan kentteki cezaevinde 50 tutuklu da yaralandı. Kapasitesinin çok üstüne çıkarak 852 mahkûm barındıran cezaevinde ölü sayısının artması bekleniyor. Salı gecesi çıktığı belirtilen yangın sadece yarım saat sürdü. İçeriden kendilerine ateş açıldığını belirten itfaiye ekipleri ölü sayısının bu kadar çok olmasından gardiyanları sorumlu tuttu. İddialara göre yangın çıktıktan sonra kapıları açacak yetkili yoktu. Mahkûmlar da demir parmaklıklar arkasında 'cehennemi' yaşadı. Birçok mahkûmun çatıları kırarak aşağıya atlayıp kurtulduğu söyleniyor. Mahkum yakınlarından haber alamayanlar da cezaevini bastı. Kargaşadan yararlanıp onlarca tutuklunun kaçtığı düşünülüyor. 

Fotoğraflar için tıklayınız...

İSYAN MI, ARIZA MI?
 Yetkililer yangının çıkış nedeni hakkında henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak ilk bilgilere göre elektrik sisteminde oluşan kısa devre sonucu yangın başladı. Honduras medyasına göre ise yangından önce mahkûmlar arasında isyan yaşanıyordu. Kavgalar sırasında da bazı mahkûmlar yataklarını yaktı ve alevlerin önüne geçilemedi. Honduras'taki cezaevleri dünyanın en yüksek suç oranına sahip olmasıyla ünlü. Ülkedeki 24 cezaevi aşırı kalabalık ve mahkûmlar silah bulunduruyor. Honduras'ta daha önce de 2003'te bir cezaevi yangınında 61 tutuklu, 2004'teki bir başka hapishane yangınında da 107 kişi ölmüştü.





dipnot.tv alıntısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder