SOL ANAHTARI BARAKA MÜZİK GRUBU - DİNLE

Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs'da 2001 yılından bu yana kültürel alanda faaliyet yürüten bir demokratik taban örgütlenmesidir. Kültürel alan konusundaki kavrayışı; kültürün toplumsal hayatın hemen her boyutu ile ilişkilendirilebilecek bir olgu olduğu yönündedir. Aslında Baraka kurulduğundan beri şarkılarla, türkülerle, aramızdan müzik konusuna ilgili arkadaşlar, çeşitli etkinliklerde  kendiliğinden ve düzensiz olarak müzik yapmaya başlamıştı. Bizler de müziğin yaratıcı, dönüştürücü  gücünü düzenli bir koro-müzik grubu ile daha da güçlendirebileceğimize karar verdik. Ve Sol Anahtarı’nı oluşturduk. Sol Anahtarı, daha sonra biçim değiştirerek sadece müzik grubu haline geldi. Şimdi ise kendi albümünün çalışmalarını yürütüyor.
Peki neden yapıyoruz? 
# duygu ve düşüncelerimizi, coşkularımızı müzik aracılığıyla birbirimizle, dinleyenlerle paylaşabilmek için.
# müziği, belli kalıplara bağlı kalmadan, özgürce, yaratıcılığa açık olarak üretebilmek için.
# kendimizi ve birbirimizi eğitmek, birbirimizi her yönüyle tanımak ve hayal ettiğimiz ilişki  ve üretme biçimini müzik aracılığıyla da yaratmak için
# başka bir kültürü, başka bir dünya özlemini, müzik aracılığıyla insanlara aktarmak, topluma müzik aracılığıyla temas etmek için.  
# Baraka’nın değerlerinin insanlara bulaştırılmasında, gerek şarkıların sözlerini, gerekse müziğin yarattığı coşkuyu araç olarak kullanmak için. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder