Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 18 Şubat 2011
Yönetmen : Tom Hooper
Senaryo : David Seidler
Yapım : 2010, ABD , 118 dk.

Oyuncular : Colin Firth (6. George) , Helena Bonham Carter (Kraliçe Elizabeth) , Derek Jacobi , Robert Portal , Geoffrey Rush , Paul Trussell , Andrew Havill , Charles Armstrong , Guy Pearce

İngiliz Kraliyet ailesine konuk olmaya hazır mısınız?
Babası 5.George'un ölümü ardından, ‘Bertie’ lakaplı Albert Frederick Arthur George, tarihin bildiği adıyla Kral George VI, mecburen Krallık makamını devralır. Zira, ağabeyi Edward, Amerikalı Wallis Simpson ile beraber olmak için tahttan feragat etmiştir. Fakat yeni kralın aşması gereken ciddi bir hitabet problemi vardır: Albert, İngiliz halkına konuşmak yapmak için çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliği yenmek zorundadır.
Bu noktada Albert'i halkına ve Kraliyet makamına hazırlamak için Avustralyalı, 'çılgın' konuşma terapisti Lionel Logue devreye girer...
Gösterildiği festivallerde beğeni toplayan film, 2010 İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Erkek ve Kadın Yardımcı Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Film dahil olmak üzere 5 ödülle uzandı.

BİRİNCİ BÖLÜM










1 yorum:

  1. fetih filminide koyun tam olsun. Meğer sarayın, kraliyet ailesinin, padişahların, kralın, muktedirlerin "dertleri" sizi ne kadar kahr etmiş vah vah. Kralın o sikindirik itibarı mazlumlarin, halkların kaygilarindan, taleplerinden, caresizliginden daha onemliymis. Bu filmi burda yayinlamakla açıkça bu mesajı verdiniz, bu suçu islediniz. Savaş kapıya dayanmis,ölüm, yoksulun, tecavuz kacinilmaz, halk üç buçuk atıyor, sevgili kralimizin yasasına bak! ve Bide burda sözde ezilenlerin sesi diye tafra yapıyorsunuz. Nerde elestrel bakış açınız. Ne yani bu filmi izledikten sonra kralim çok yasa diye bagirmamamiz mi sizi tatmin edecekti. Yoksa finaldeki kusursuz konuşmasında duydusala bağlamamız mi gerekiyodu, bunu mu bekliyordunuz.

    oskar almasını sizi bu kadar heyecanlandırdı yoksa final sahnesinde kralın beethoven 7.senfonisi eşliğinde halka yaptığı konuşma sahnesi mi? Gidin işinize allah aşkına.

    YanıtlaSil