MKM kuruluşunun 20 yılını kutluyor... - Tanıtım Fİlmini İzle

Kürt dili, kültürü ve Kürtçe sanat icraatına ilişkin Türkiye’deki ilk ve öncü kuruluş olan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) baskılar, baskınlar, yasaklamalar, ağır bedeller ve sanatçılarının şahadetleriyle dolu ömrünün 20. yılına ulaştı. Bu tarihin 20. Kuruluş yılı ise büyük bir organizasyonla kutlanıyor.
Kürtçe konuşmanın dahi ölüm gerekçesi olabildiği yıllarda Apê Musa, Feqî Huseyin Sağnıç, İsmail Beşikçi, Hogir, Sarya, Serhad ve daha nicelerinin azmetmesiyle kurulup, Kürt kültürüne tartışılmaz bir bellek kazandıran MKM, bu yürüyüşünü onlarca sanatçının katılımıyla kutlayarak sürdürüyor.
3 eylül 2011 tarihinde düzenlenecek büyük organizasyon şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Hazırlarına başlanan ve görkemli geçmesi beklenen etkinlik yine Kazılıçeşme’de bulunan tarihi Yedikule Zindanları’nda gerçekleşecek.
İstanbul MKM yönetici ve sanatçılarının emeğiyle hazırlanan geceye, Şahiya Stranan, Mikail Aslan, Agirê Jiyan, Koma Çiya, Bandista, Koma Gûlên Xerzan, Koma Azad, Niyazi Koyuncu, Koma Asmîn, Vengê Sodirî, Koma Serhildan ve Dîwana Dengbêja’nın sahne alması planlanıyor.
3 Eylül Cumartesi saat;: 19:00’da başlayacak etkinliğin biletleri ise MKM’nin yeni adresi olan Yahya Kahya Mah.Aynalı Çeşme cad.no:7 Tepebaşı/Beyoğlu, yanı sıra, Gölge Kültür Merkezi / Esenyurt, Arzela Kültür Sanat Derneği / Şirinevler, Med-Der / Bağcılar, Yol cafe / Maltepe, Seyhan Müzik / Kadıköy ve Zerdali Türkü Evi / Gebze ile Biletix’ten temin edilebilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder