Neo-liberalizmin Ayak Sesleri

Sermaye Olmadan Yaşam Olmaz...
Hakkari Belediyesi, Hakkari’de büyük bir sorun haline gelen çöpü özelleştirdi. Yapılan özelleştirme ilk etapta 6 aylık deneme aşamasında yapıldı.
Hakkari Belediyesi, kentte büyük bir sorun haline gelen çöp sorununu temelden çözmek için çöpü özelleştirdi. Geçtiğimiz hafta Hakkari Belediyesi, Meclis salonunda yapılan ihale, 9 firmanın katılımıyla yapıldı. Yapılan ihalede, 9 firma arasında şartnamesi tutan merkezi Van’da bulunan, ENKA Temizlik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, Belediye’nin çöp ihalesini 6 aylığına 706 bin liraya aldı.
Yapılan ihale sürecinin ardından, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun makamında ENKA Firmasının temsilcisi Cahit Karateki ile 6 aylık sözleşme imzalanarak, çöp ihalesi resmen devredilmiş oldu. Yapılan sözleşme yılın yarısını kapsadığı için 6 aylık yapıldı. 6 aylık sürenin sonunda her yıl yapılacak olan yeni yıllık ihalelerle çöp sorununun tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor. Yapılan imza töreninden sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, “Bilindiği gibi Hakkari’de büyük bir çöp sorunu mevcut. Ancak belediye olarak bu çöp sorununu ortadan kaldırmak için büyük bir çaba içindeydik. İki yıldır yaptığımız çalışmalarla belli bir değişimde olmuştu. Fakat günümüz belediyeciliğinde büyüyen diğer kurumlar çöpü özelleştirdikleri gibi biz de çöpü özelleştirdik. Buradaki ilk hedefimiz daha kaliteli belediyecilik ve daha temiz bir kent yaşamı için yapıldı. Bu ilk özelleştirmemizi 6 aylık yaptık. 2012 yılından sonrada yıllık sözleşmeler olarak ihalelerle gideceğiz. Bu ihaleyi alan firmaya bundan sonraki çalışmalar da kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
ENKA Temizlik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi temsilcisi Cahit Karateki de daha öncede yerel yönetimlerle çalıştıklarını ve bu konuda kendilerine güvendiklerini belirterek, “Bu ihaleye katılırken endişelerimiz vardı. Ama daha öncede mahalli idarelerle çalıştığımız için çıkabilecek güçlüklerini biliyoruz. Bütün sıkıntıların farkındayız. Buna rağmen memleket bizim olduğu için bütün sıkıntılara göğüs geleceğiz. Bugün burada yatığımız resmi antlaşma dışında şifayende söz verdik. Kentimizi temiz tutabilmek için gerekirse 24 saat boyunca çift var diye çalışacağız. Ama sonuç itibarı ile bu kenti temizleyeceğiz. Çünkü Hakkari’nin batıdaki temiz bir kentten hiçbir farkı yoktur. Biz daha öncede mahalli idarelerle çalıştığımız için, bu konuya yabancı da değiliz. Yapacağımız işte halkında bizlere yardımcı olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Yapılan ihaleyle ENKA firması önümüzdeki Cuma günü resmen iş başı yapacak. Firma belediyeden kiralanan 8 araca ek olarak, kendisine ait 3 araç ve firma çalışanı 43 personelle hizmet verecek.
 ANF NEWS AGENCY alıntısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder