Kadının adı "aile" olunca

Zaman gazetesinin internet sitesinde yayımlanan Sevgi Korkut, Zeynep Haşlak, Ayten Çiftçi ve Abdulkadir Argıllı imzalı haberde, kadına yönelik şiddeti nasıl engelleriz diye sorulmuş ve cevap olarak da “aileyi korumak” bulunmuş...
Türkiye’de kadına yönelik şiddet engellenmiyor, aksine iktidar eliyle teşvik ediliyor. Kadına yönelik şiddetin AKP iktidarı döneminde yüzde 1400 artış gösterdi. Yeni kurulan kabinede kadının adı bakanlıktan çıkarıldı, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlık’ın adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürüldü. Kadınlar savcılığa ve emniyete başvurmalarına rağmen “kaderlerine” terk edilerek öldürülüyor. Buna karşı çıkan kadınlara da dava açılıyor. Antalya’nın Kaş ilçesinde 16 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edilmesini protesto eden kadınlara savcılığın soruşturma açması örneğinde olduğu gibi.
Yüzde 1400 mü, 57 mi?
Zaman’ın internet sitesinde yayınlanan haberde ise bambaşka bir tabloyla karşılaşıyoruz. Zaman, “uzmanlar” dediği kişilere dayandırdığı haberde, “son 10 yılda kadına yönelik şiddet vakalarında yüzde 57'lik bir artış yaşandığını” iddia ediyor.

Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle 25 Kasım 2010’da bir açıklama yapan Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Meltem Erdinç Gürcüoğlu ise, son yedi yılda istatistiklere giren kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını söylemişti.

Zaman’ın Sevgi Korkut, Zeynep Haşlak, Ayten Çiftçi ve Abdulkadir Argıllı imzalı haberinde, kadına yönelik şiddeti nasıl engelleriz diye sorulmuş ve cevap olarak da “aileyi korumak” bulunmuş.

Zaman’dan “alternatif” talepler
Kadın örgütlerinin sürekli mücadele programlarını oluşturan “sığınma evi” taleplerinin yerine, bu haberde “aileyi korumak için danışma merkezleri” getirilmiş. Kadına yönelik şiddet-taciz-tecavüz davalarında sanıkların tutuklu yargılanmasını ve kadın beyanının esas alınmasını isteyen kadın örgütlerinin bu konuda hazırladıkları dosyaları ve sokakta yankılanan sesleri hiç eksik olmadı. Fakat bu sesi yok sayan haber, sanıkların elektronik kelepçe ile ıslah edilebilecekleri öngörmüş.

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi başlığında görüşleri alınan isimler arasında; “Aileyi korumak için danışma merkezleri açılmasını” isteyen, Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülenay Pınarbaşı, Hz. Muhammed’in 'Kadınları siz Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' sözlerine atıfta bulunan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi İslam Hukukçusu Prof. Dr. Saffet Köse de var.

Zaman’ın söz konusu haberini okumak için tıklayınız!

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder