Kader - İZLE

Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Senaryo: Zeki DemirkubuzOyuncular: Ufuk Bayraktar (Bekir), Vildan Atasever (Uğur), Engin Akyürek (Cevat), Müge Ulusoy (Uğur’un Annesi), Ozan Bilen (Zagor), Settar Tanrıöğen (Bekir’in babası), Erkan Can (İrfan), Mustafa Uzunyılmaz (Uğur’un Babası), Güzin Alkan (Emine), Hikmet Demir (Kudret)
Yapım Yılı: 2006
Ülkesi: Türkiye, Yunanistan
Süresi: 103 dakika
Filmin Konusu:
Uğur çok sevdiği Zagor un adam öldürmesiyle beraber ortalıktan kaybolur. Bekir umutsuz aşkı Uğur’un Zagor’la kaçtığını biliyordur. Ailesinin bulduğu bir kızla evlenir. Bir süre sonra gelen bir habere göre Zagor iki polisi öldürmüş ve yakalanmıştır.
Bekir için Uğur’ u bulma umudu doğuran bu olay her ikisi içinde sürgün yaşantılarının başlangıcıdır. Uğur ve Bekir için hayatın ortak noktası, gururlarını her daim yerle bir eden aşklarıdır. Türlü imkansızlıklar içinde yılmadan süren sürgün hayatlarına rağmen aşkları hiç tükenmez. Artık bir noktadan sonra acısını bile hissetmedikleri bu duygu, yılları onlardan adeta çalar. Kader imkansız bir aşk üçgenini ve onun uğruna ziyan edilen hayatları anlatır. Aşkın hastalık olarak tarif edildiği bu filmin hikayesi Masumiyet’te izlediğimiz Bekir karakterinin yaklaşık 10 dakika boyunca süren monoloğuna dayanır. Kader, farklı bir hikaye anlatmak yerine bizleri, Masumiyet filmindeki unutulmaz karakterlerin, gençlik yıllarına götürmektedir. Yönetmen Masumiyet teki oyuncularla bu filmin baş oyuncuları arasında fiziksel benzerlik ve hikayenin zaman kavramı üzerinde durmamıştır. Önce yazılmış olmasına rağmen Masumiyet ten sonra çekilen Kader, Zeki Demirkubuz’ un en sert ve en gerçekçi filmlerinden biridir.
Ödüller:
2006 Ankara Uluslararası Film Festivali – “En İyi Yönetmen”
2006 Antalya Altınportakal Film Festivali – “En İyi Film”
2007 İstanbul Uluslararası Film festivali – “Yılın En İyi Türk Yönetmeni”
2007 Nürmberg Film Festivali – “En İyi Film” , “Audience ödülü”

Çalışmayan linkler için yorum kısımına uyarıda bulunmanızı önemle talep ederiz.