Dikmen Vadisi'nde yıkım ve çatışma

AKP ve Ankara polisi saldırılarına ara vermiyor. Tayyip Erdoğan’ın ve Melih Gökçek’in kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili sözlerinin ardından harekete geçen yıkım ekipleri ve polis, sabah saatlerinde Dikmen Vadisi’ne saldırdı.
Dikmen Vadisi güne yıkım tehdidi ve polis kuşatması ile başladı. Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne göre 4. v 5. etaplarda yıkım yapması gereken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzlerce polis ile birlikte vadiye çıkarma yaptı.
Sabah 9.30 sıralarında yıkıma başlayan ekipler, karşılarında vadi halkını buldu. Evlerinin yıkılmasına izin vermeyen halka polis gaz bombaları ile saldırdı. Dikmen Vadisi halkı da bulundukları bölgenin farklı noktalarına kurdukları lastik barikatları ateşe verdi.
Çatışmayı haber alan demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve ODTÜ öğrencileri de dayanışma amacıyla vadiye indi. Ancak polis, pek çok noktayı tutarak bölgeye girişleri engelledi. Polis ablukası nedeniyle basın emekçilerinin bölgeye girmesine de izin verilmedi.
Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından halk, polisi püskürttü. Vadide gergin bekleyiş sürüyor.

Dikmen Vadisi'nde evi yıkılan aile anlatıyor


Öte yandan polis ile vadi halkı arasında çıkan çatışmada Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan yaralandı.
Bugün sabah saatlerinde evleri yıkılan aile Sendika.Org’a konuştu. Evlerinin zorla yıkıldığını söyleyen aile belediyenin yıkım kararı olmadığını ve eve zorla girerek eşyalarını attığını belirtti. Yıkım kararını görmek istediklerini belirttiklerine rağmen kendilerine gösterilmediğini ifade eden aile “evimiz yıkılsa da biz burayı terk etmiyoruz” dedi.

Dikmen Vadisi'nde çıkan çatışmasından ilk...







 Sendika.Org / Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder