Muhalif sitelere siber saldırı!

İktidara muhalif internet sitelerine yönelik olarak 'kimliği belirsiz' kişi veya gruplarca gerçekleştirilen siber saldırılarda artış yaşanıyor.

Muhalif internet haber sitelerine yönelik saldırılar sistematik bir hal aldı. Özellikle 22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek sansür yönetmeliğine karşı on binlerin katılımıyla gerçekleşen protesto yürüyüşünden hemen sonra BirGün, sendika.org ve Bianet siteleri geçici süreyle hizmet veremedi.
Binate saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Önceki gün en az 200 farklı IP üzerinden yürütülen ve ‘zombi atak’ adı verilen saldırılardan sonra neredeyse kullanılamaz hale gelen BirGün Gazetesi’nin internet portalı Birgun.net teknik servisin yoğun çabaları sonucunda yeniden kullanılabilir hale geldi.
Dünse Bağımsız İletişim Ağı, Bianet.org’a saldırı düzenlendi. Saniyede 14 milyon veri paket gönderen DDoS (okuyucularının erişmesini imkansız hale getiren sahte bir yoğunluk yaratan saldırı) saldırısına maruz kalan Bianet.org uzun süre erişime kapalı kaldı.
Bianet'ten yapılan açıklamada sitenin dün saat 15.30'da yoğun bir siber saldırıya uğradığı, kesintisiz bir biçimde süren saldırıya karşı yürütülen çabalar sonucu yayının 23.20'de yeniden başladığı belirtildi.
ORGANİZE SALDIRISite, elde edilen bilgilere göre saldırının organize olduğunu ve saldırıda trojan'larla kontrol edilebilen binlerce makinenin kullanıldığını belirtti. Bianet açıklaması şöyle devam ediyor:
"Saldırı şu anda halen sürmekle birlikte, alınan önlemlerle yayın sürdürülebiliyor. BİA (Bağımsız İletişim Ağı) olarak saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.
Bundan sonra benzer saldırılarla karşılaşmamız halinde alternatif adreslerden yayınımızı sürdüreceğimizi duyurmak istiyoruz. Böyle bir durumda yayın yapacağımız adresi twitter başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşacağız."
Habere ek olarak  17 Mayıs günü Sendika.Org'a da bir süre erişilememesi, dost yayın organlarında ve okurlar tarafından, aynı saldırı dalgasının bir parçası olarak yorumlanmıştır. Ancak Sendika.Org'un yayın kesintisi sunucularından kaynaklanan bir sorun nedeniyle gerçekleşmiştir. www.ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder