Ölümsüz Anlar – İZLE

Everlasting Moments (2008) 
-Türkçe Dublaj- 
Tür : Dram
Yönetmen : Jan Troell
Senaryo : Jan Troell , Niklas Rådström
Görüntü Yönetmeni : Jan Troell , Mischa Gavrjusjov
Müzik : Matti Bye
Yapım : 2008, İsveç / Danimarka / Norveç / Finlandiya / Almanya
Süre: 131 dk.
Oyuncular: Maria Heiskanen (Maria Larsson) , Mikael Persbrandt (Sigfrid Larsson) , Jesper Christensen (Sebastian Pedersen) , Emil Jensen (Englund) , Ghita Nørby (Bayan Fagerdal) , Hans Henrik Clemensen (Bay Fagerdal) , Callin Öhrvall (Maja Larsson)
1900′lerin başında İsveç’teyiz. Halkın savaş ve yoksullukla boğuştuğu, sosyalist hareketlerin yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı bir dönemde, işçi sınıfından bir ailenin yaşamlarına şahit oluyoruz. Alkolik kocasının davranışlarından bunalan Maria, piyangodan kazandığı fotoğraf makinesini kullanmaya başlayınca, hayatının bir anlamı olduğunu yavaş yavaş keşfetmeye başlar. Tüm yaşadığı zorluklar arasında fotoğraf çekmek Maria için tutunabileceği ufak bir umut olmuştur.
İsveç’te sosyalist hareketlerin ortaya çıkmaya başladığı dönemi bir aile üzerinden başarılı bir şekilde anlatan Ölümsüz Anlar, kadının aile ve toplum içindeki yerine, işçi sınıfının yaşadığı politik ve ekonomik baskılar gibi konulara da değiniyor. Film, İsveç’in adayı olarak Oscar yarışına da gönderilmişti. Babilkulesi iyi seyirler diler...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder