Pearl Harbor - İZLE


Yönetmen : Michael Bay
Senaryo : Randall Wallace
Görüntü Yönetmeni : John Schwartzman
Müzik : Hans Zimmer
Yapım : 2001, ABD , 183 dk.
Oyuncular: Ben Affleck , Josh Hartnett , Kate Beckinsale , Onlineizleyin.blogspot.com, Tom Sizemore , Jon Voight , Cuba Gooding Jr.


       İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikalılar, Avrupa'ya silah ve asker yardımı yapmaktadır. Ama başkan Franklin D. Roosevelt, bu durumdan pek hoşnut değildir. Silah ve asker yardımının arttırılması ve artık Amerika'nın da bu savaştaki yerini alması gerektiğine inanıyordu. Savaş, Avrupa ve Asya'yı sarmışken Amerika binlerce kilometre uzaktan savaşın seyrini değiştirecek hamleler yapıyordu. Japonlar bu gidişe dur demek için barış görüşmelerinin yapıldığı sıralarda, Amerika'yı derinden etkileyecek, kalbinden vuracak bir planın hazırlığını yapıyorlardı. Nihayet bu planlarını 7 Aralık 1941 tarihinde uygulamaya koydular. 
          Yapımcılığını Jerry Bruckheimer Films'in yaptığı ve yönetmenliğini Michael Bay'ın üstlendiği film, çocukluktan beri çok sıkı dost olan ve en büyük idealleri uçmak olan iki arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Rafe Mc Cawley (Ben Affleck) ve Danny Walker (Josh Hartnett) Hava Kuvvetlerine kaydolurlar ve pilotluk maceraları başlamış olur. Bu esnada Rafe, donanmada çalışan hemşire Evelyn (Kate Beckinsale) ile tanışır. Rafe, Danny'e göre biraz daha gösteriş meraklısı ve bencildir. Kahraman olabilmek İngiltere'ye gönüllü pilot olarak gider. Sonrasında Evelyn ile Danny'nin görev yerleri Hawaii'deki Pearl Harbor olarak değiştirilir. Evelyn, kaderin de cilvesiyle çok sıkı dost olan Rafe ve Danny'nin arasında kalacaktır. Savaşta iyice kızışmış Amerika'nın kapılarına kadar dayanmıştır. Amerikan halkı savaşa girerken, Evelyn da kendi içinde başka bir savaşa girer. Mantık ve Kalp savaşı... İyi seyirler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder