Yusuf Orti'nin Muhteşem Sesi; Ayşenur Kolivar - DİNLE


1976 Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan Ayşenur Kolivar, lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Doğu Karadeniz kültürleri ve özelde kadın kültürü konusunda çeşitli alan çalışmaları yapan sanaçı, ayrıca, Doğu Karadeniz müzikleriyle ilgili çeşitli çalışmalarda solistlik ve vokalistlik de yaptı.
1993-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Klübünde vokalistlik ve eğitmenlik yapan Kolivar, 1995-2000 yılları arasında yer aldığı Kardeş Türküler Projesi’nin Kardeş Türküler albümünde de vokalistlik olarak görev aldı.

Costas Siamidis, Archilias Vasiliadis, Nikos Mihailidis gibi Yunanistan’daki Pontuslu müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan Kolivar, 2001-2003 yılları arasında Dalepe Nena (Kızkardeşlerin Sesi) adlı Laz kadın müzik grubunda eğitmenlik ve solistlik yaptı. 2003 yılından beri Doğu Karadeniz halk müziklerini icra eden Grup Helesa’da da solistlik solist olarak görev yapan Kolivar, özel bir üniversitede Türkçe okutmanlığı yapıyor.


1 yorum:

  1. KARA DENİZ'in çılgın dalgaları.ezgilere de damgasını vurmuş.Her Kara deniz türküsü gibi,bu da muhteşem.

    YanıtlaSil