FHKC'NİN 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE GÖRKEMLİ KUTLAMA

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin on binlerce üyesi ve destekçisi bugün (11 Aralık Cumartesi) Gazze'nin Filistin Stadyumu'nda bir araya geldi, FHKC'nin kırk üçüncü kuruluş yıldönümü kitlesel bir miting ile kutladı




Filistin'in tüm kesimlerinden erkekler ve kadınlar, yaşlılar ve çocuklar, işçiler ve köylüler, mitinge katıldılar, Gazze Şeridi'nin her yerinden gruplar halinde geldiler- kızıl bayraklarla stadyumu doldurdular.

Mitingin ana konuşmasını yapan FHKC Politbüro üyesi Cemil Mecdelevvi, işgalciye karşı koymak ve tüm baskılar karşısında direnişi inşa etmek için Filistin ulusal birliğine olan ihtiyacı vurguladı. Filistin halkının silahlı direniş, halk direnişi ve ekonomik direniş dahil tüm biçimlerde direniş hakkının olduğunu ve direnişin işgale karşı tek çözüm olduğunun altını çizdi.

Mecdelevvi, Filistin halkının mücadelesi zararına zenginlik, güç ve nüfuz biriktirilmesini kınadı, bunun sadece işgalciye yaradığını söyledi. Hamas ve El-Fetih'i uzlaşma yönünde hareket etmeye ve Filistin halkının ulusal mücadelesini birinci öncelik yapmaya çağırdı.

Mecdelevvi, Oslo anlaşmalarından akan “müzakereler” ve “barış görüşmeleri” yolunu kınadı ve Filistin halk yığınlarının Filistin devrimci mücadelesinin yürüyüşünü sürdürmek için bu dönemden dersler çıkarmak için kolektif bir yeniden değerlendirmeye öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Mecdelevvi, FKÖ'nün halkı birleştiren bir şemsiye rolünü yerine getirmesi için demokratik olması ve Filistin ulusal hareketinin tüm parçalarını, demokratik seçimler ve nispi temsile dayalı olarak çoğulcu bir şekilde kucaklaması gerektiğini vurguladı.

FHKC 43 YAŞINDA
Mecdelevvi, Cephe'nin liderliğini ve tarihini selamladı, işgal zindanlarındaki Genel Sekreter Ahmed Sa'adat'ın ve tüm yoldaşların ve Filistinli tutsakların özgürlüğünü istedi ve önceki Genel Sekreterler Ebu Ali Mustafa ve George Habaş'ın mirasını selamladı. Gençlerin ve kadınların Cephe'nin ve Filistin hareketinin tüm faaliyetlerine ve her düzeyde katılmalarının gücünü ve önemini belirtti.

Eski tutsak Musab el-Beşir, tutsakların mücadelesi hakkında bir konuşma yaptı. Tüm güçleri Filistinli tutsaklar konusuna öncelik vermeye çağırdı ve iç bölünmeye son vermenin bir örneği olarak tutsaklar hareketine dikkat çekti. Siyonist zindanlarda tutsaklara karşı işlenen sürmekte olan suçları ve kötü muameleyi ele aldı ve 43. yıldönümünde Cephe'nin tutsak yoldaşlarına ve Filistin halkının tüm tutsak evlatlarına olan bağlılığını vurguladı.



Kutlamada çeşitli sanatsal gösteriler sahnelendi, konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu ve Filistinli sanatçı Ahmed Assaf tarafından söylenen “Cephe'nin Yüz Akı” adlı yeni bir şarkı ile son buldu.




Kutlamalar tüm Filistin ve sürgün kamplarında
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) kuruluşunun 43. yıl dönümünü kutlamak için 11 Aralık 2010'da Gazze'de on binlerce Filistinli toplanırken, Filistin genelinde ve Arap dünyasındaki mülteci kamplarında da kutlamalar yapıldı.

Ramallah
Ramallah'ta El-Kuds (Kudüs) Açık Üniversitesi'nden Filistin Öğrenci Eylem Cephesi üyesi yüzlerce öğrenci, yıldönümü kutlamaları için üniversitede bir miting düzenledi. Öğrenciler, Filistin öğrenci hareketinin ulusal bilincin inşasındaki ve Filistin'de siyasal, sosyal, akademik ve sendikal cephelerde ilerici önderlik ihtiyacını karşılamadaki önemli rolü hakkında konuşmalar yaptılar.

FHKC adına konuşan Ömer Şihade, “ bu yıldönümünü, halkımızın ulusal haklarından vazgeçmesini ve İsrailli işgalcinin önünde boyun eğmesini reddedişimizi yinelemenin bir işareti ve yerleşimler, Siyonizm ve emperyalizm karşısında direnişi sürdürmeye bir vurgu olarak kutluyoruz” dedi.

Şihade, öğrencileri saygı ile selamladı, üniversite öğrencilerinin Filistin devriminin inşasındaki rolüne şükranlarını sundu ve öğrencilerden bu rolü yerine getirmeye devam etmelerini istedi.

Şihade, FKÖ Yürütme Komitesi ABD'nin buyruğuyla işgalci ile nafile müzakereleri demokratik olmayan bir şekilde benimsemeyi sürdürdükçe, Cephe'nin Yürütme Komitesi'ni boykot etme politikasını sürdürmesini ele aldı. 17 yıllık müzakerelerin hasadının Kudüs'ün Yahudileştirilmesi, apartheid duvarının inşası, Gazze ablukası, yerleşimlerin kurulması, insan hakları ihlalleri, tutuklamaların ve toprak istimlaklarının sürmesi olduğunu söyledi.

Şihade, Cephe'nin Yürütme Komitesi toplantılarını boykot etme kararının Filistin halkına yönelik tehlikeli bir tehdide karşı koyma kararı ve FKÖ'deki hegemonyaya son verme talebi olduğunu söyledi. Oslo'nun sonsuz döngüsünden tamamen çıkmadan ve Filistin halkının tüm hakları için uluslararası tanınma talep etmeden Filistin liderliğinin hiçbir yaklaşımının etkili olamayacağını vurguladı.

Şihade, Genel Sekreter Ahmed Sa'adat'ın önderlik ettiği işgal zindanlarındaki tutsaklara saygılarını sunarak ve İsrail zindanında tutuklu bir üniversite öğrencisi olan Sumud Harace'ye özel selamlarını göndererek konuşmasını bitirdi.

Tulkarim
FHKC, Tulkarim'de Cephe'nin 43. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 10 Aralık'ta kitlesel bir miting düzenledi. Mitinge Cephe'nin ve ulusal güçlerin üyeleri, kadroları, destekçileri, yanı sıra '48 Filistin'indeki Abnaa el-Balad (Vatanın Evlatları) hareketinden bir delegasyon katıldı.

Tulkarim valisi Refet Balavvi, FHKC'yi, liderliğini ve halk kitlelerini selamladı, İsrail ırkçılığını, işgalini ve zulmünü yenilgiye uğratmak için Filistin birliği ve direniş çağrısı yaptı.

Abna'a el Balad temsilcisi Raca Egberiye, Filistinlilerin Filistin genelindeki hakları hakkında konuştu. “Müzakereler” projesinin Filistin halkına ve ulusal haklarına sadece zarar verdiğini söyledi. Batı Şeria ve Gazze'de bağımsız bir devlet kurma çağrısını yeniden düşünüp taşınmanın önemli olduğunu söyledi ve tüm tarihsel Filistin'de tek demokratik devlet çağrısını öne sürdü.

FHKC Merkez Komite üyesi Nasır Ebu Aziz, Cephe'nin Filistin halk kitlelerine, ulusal birlik ve demokratik, temsilci bir FKÖ kurmaya ve direnişi birleştirmeye ve ABD-İsrail hegemonyasını reddetmeye bağlılığını vurguladığı bir konuşma yaptı.

Nablus
FHKC, Nablus'ta 11 Aralık'ta sert bir kış fırtınasına karşın “Birlik, Sebat ve Direniş ile Zafere” sloganı altında Cephe'nin 43. yıldönümü için kitlesel bir miting düzenledi.

Filistin ve FHKC bayraklarının taşındığı yürüyüş, 2004 yılında İsrail işgal kuvvetleri tarafından saldırıya uğrayan Nablus'taki FHKC bürosu önünden başlayıp Filistin Caddesi boyunca sürdü. Cephe'nin şehitleri anısına atılan sloganların ardından Effendi Tiyatrosu'nda yürüyüş son buldu.

Mitingdeki ana konuşmayı yapan FHKC Politbüro üyesi Halide Jarrar, FHKC'nin Filistin ulusal hareketindeki merkezi rolünü ve Filistin ilerici hareketinin ve emek mücadelesinin ön cephesinde önemli bir rol oynamayı nasıl sürdürdüğünü anlattı. Jarrar, FHKC'nin tarihini Arap Milliyetçi Hareketi zamanından ve Cephe'nin George Habaş ve yoldaşları tarafından kurulmasından, işgalcilerin suikastına uğrayan şehit Genel Sekreter Ebu Ali Mustafa'nın liderliğinden şimdiki tutsak Genel Sekreter Ahmed Sa'adat'a kadar bir kez daha andı.

Jarrar, iç bölünmüşlüğe son verme ve tüm dikkatleri işgalciye, “yurdundaki, sürgündeki ve diasporadaki tüm halkımızın düşmanına” çevirme ihtiyacının altını çizdi.

Mitingde bir konuşma yapan işgal altındaki '48 Filistin'indeki Abnaa El-Balad hareketinin genel sekreteri Muhammed Kanane, Halk Cephesi'nin ve liderlerinin, özellikle de Ahmed Saadat'ın, ilham verici ve sürekli rolünü ve ulusal haklara ve ilkelere ve ulusal birliğe bağlılığın feneri olarak oynadığı rolünü selamladı.

Etkinlik, ulusal şarkılar ve dabke (Filistin halk oyunu – Ç.N.), yanı sıra çeşitli ulusal güçlerden ve halk hareketlerinden kutlamalar ve konuşmalar ile son buldu.

Arraba
10 Aralık'ta FHKC, Ebu Ali Mustafa'nın memleketi Arraba'da (Cenin yakınlarında) Cephe'nin 43. yıldönümü anmak için kitlesel bir yürüyüş ve miting düzenledi.

FHKC üyeleri ve destekçileri yanı sıra ulusal ve İslami güçlerin temsilcileri ve halk kurumları Filistin ve FHKC bayraklarının taşındığı, ulusal ve devrimci şarkıların söylendiği yürüyüşe katıldı.

FHKC adına ana konuşmayı yapan Cafer Ebusalah, ulusal birliğin ve direnişe ve Filistinlilerin haklarını savunmaya dayalı yeni bir ulusal siyasi rotanın, beyhude müzakereleri ve ABD hegemonyasını reddetmenin son derece gerekli olduğu bir zaman olduğunu vurguladı. Müzakerelere ve işgal ile güvenlik işbirliğine hemen son verilmesini talep etti ve Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin eylemcileri ve direniş savaşçılarını kovuşturmasını kınadı.

Ebusalah, Siyonist düşmanın hapishanelerindeki tüm Filistinli tutsakları ve başlarındaki Sa'adat'ı ve özelde uzun süredir hapis yatan tutsakları selamladı. Ayrıca birinci İntifada'nın 23. yıldönümü olduğunu söyledi, bu yıldönümünü ve birinci İntifada'dan beri işgalcinin zindanlarında bulunan tutsakları andı.
Etkinlik dayanışma konuşmaları, şiir ve Filistin halk oyunu (dabke) ile son buldu.




Beddavi Kampı / Lübnan
FHKC, 43. yıldönümü kutlamak için 10 Aralık Cuma günü kuzey Lübnan'daki Beddavi mülteci kampında Cephe'nin üyeleri ve destekçilerinin, kamptaki kitle örgütlerinin ve Lübnanlı siyasi partilerin, sosyal ve kültürel kurumların temsilcileriyle kitlesel bir miting düzenledi.

Yürüyüşe katılanlar Filistin ve FHKC bayrakları ve FHKC liderleri Dr. George Habaş, Ebu Ali Mustafa, Ghassan Kanafani ve tutsak Genel Sekreter Ahmed Sa'adat'ın resimlerini taşıdılar. Yürüyüş, kamptaki FHKC bürosu önünde başlayıp şehitler mezarlığına doğru devam etti.

Cephe adına konuşan İmad Avvadallah, “kırk üç yıl sonra halen bu bayrağı yüksekte tutuyoruz. Nesiller gelip geçecek ve irademiz zayıflamayacak. Halkımıza ve bu cepheyi inşa edenlerin başarılarına, büyük anılarına ve soylu yürüyüşlerine sadık kalacağız.”

Avvadallah, Filistin davasının dünyadaki tüm ilerici güçler için özgürlük ve adaletin sembolü olduğunu vurguladı ve bugüne kalan bir miras olan El-Hekim'in (Dr. George Habaş) kitlelere bağlılığını, Ebu Ali Mustafa'nın cesaret ve dürüstlüğünü, Ghassan Kanafani'nin dehasını ve Wadi Haddad'ın bağlılığını hatırlattı.

Cephe'nin Lübnan Merkez Komite üyesi Nebil Said, Dr. George Habaş'ın 2008 yılının Ocak ayında ölümünü anma etkinliklerinin yıldönümü etkinliklerinin devamı olarak başladığını ilan etti.

El-Bus Kampı / Lübnan
FHKC, Lübnan'daki el-Bus kampında 10 Aralık'ta kamptaki siyasi, sosyal ve kültür kurumların ve Cephe'nin üyelerinin ve destekçilerinin katıldı bir miting ile Cephe'nin kuruluşunun 43. yıldönümü kutladı.

FHKC'nin Lübnan Merkez Komitesi üyesi Ahmed Murad, FHKC adına yaptığı konuşmada mücadele ve direniş yolunun kurtuluşa kadar süreceğini vurguladı. Filistin halkının ulusal haklarına bağlılığın altını çizdi. Birlik, sebatkarlık (sumud) ve direniş seçeneğinin hakların korunmasının ve zafere ulaşmanın temel taşları olduğunu sözlerine ekledi.

Murad, Lübnan'daki Filistin halkının acılarına değindi, Filistinlilerin Lübnan'daki varlığının, “1948'de sürüldüğümüzü toprağımıza ve evlerimize geri dönebilene kadar” zoraki ve geçici bir tedbir olduğunu söyledi. Tüm yeniden yerleştirme (mültecilerin başka bir ülkeye kalıcı olarak yerleştirilmesi – Ç.N.) ve yerinden etme planlarının reddedilmesini tekrarladı ve kampların sebatkarlığın ve direnişin sembolleri olduğunu vurguladı ve kampları kanunsuz diye tasvir etme çabalarını reddetti. Lübnan'daki Filistin halkının Lübnan'ı ve Lübnan direnişini zayıflatmayı amaçlayan Siyonist saldırganlık karşısında direnişin halkı olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Murad, tutsak Genel Sekreter Ahmed Sa'adat ve İsrail zindanlarındaki tüm tutsakları selamladı. Ayrıca şehit düşmüş liderler ve yoldaşlar George Habaş, Ebu Ali Mustafa, Ghassan Kanafani, Wadi Haddad, Gazze'nin Guevarası ve cephenin ve devrimin uzun şehitler kervanını selamladı.

Kuzey Gazze ve Rafah
FHKC, kuzey Gazze'de 10 Aralık günü FHKC'nin kuruluşunun 43. yıldönümü için Beyt Hanun'un kuzeyinden Şeyh Zayid ve Beyt Lahiye mahallelerine bir yürüyüş düzenledi. Yüzlerce araba ve motorsikletin ve binlerce insanın katıldığı yürüyüşte Cumartesi günkü kitlesel mitinge çağrı yapıldı.

FHKC'nin bu bölgedeki Merkez Komitesi'nin üyesi Muhammed Yahya Cephe'nin yoldaşlarını ve ulusal birliğin inşasındaki rolünü övdü. Gazze'nin kuzeyinden Yoldaş Sa'adat'a selamlar yolladı ve tutsak yoldaşları selamladı.

Cephe, Refah'ta da benzer bir motorsiklet konvoyu oluşturdu, kızıl FHKC bayrakları ve Filistin bayrakları Refah'ın mahallerinde dalgalandırıldı, herkes Cumartesi günü Gazze merkezindeki kitlesel mitinge katılmaya çağrıldı.

[Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin resmi sitesinden Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi tarafından çevrilmiştir]








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder